قصر آلوپکا یا ورونتسو قصری تاریخی واقع در کوهپایههای کوه کریمه در نزدیکی شهر آلوپکا یا ورونتسوی در جنوب اوکراین است. این قصر یکی از جاذبههای مهم گردشگری در جنوب کریمه محسوب میشود. ساخت این قصر از سال ۱۸۲۸ تا ۱۸۴۸ به طول انجامید. پرنس میخائیل سمونویچ ورونتسوی این قصر را به عنوان محل اقامت تابستانی خود بنا نهاد. طراحی و ساخت بنای قصر به سبک تودور توسط معمار انگلیسی ادوارد بلور و دستیارش ولیام هانت انجام شد. بلور معماریهای بسیار معروفی در ایالات متحده بریتانیا انجام داده است.
کنفرانس یالتا
کنفرانس یالتا یا کنفرانس کریمه کنفرانسی بود که چند ماه پیش از پایان جنگ جهانی دوم از چهارم تا یازدهم فوریه سال ۱۹۴۵ به مدت هشت روز در کاخ تزارها در شهر یالتا واقع در شبه جزیره کریمه برگزار شد. در این کنفرانس فرانکلین روزولت رییس جمهور آمریکا و وینستون چرچیل نخست وزیر انگلستان از یک سو و جوزف استالین ازسوی دیگر عمدتاً درباره سرنوشت کشورهای اروپایی پس از پایان جنگ به بحث پرداختند. این کنفرانس پس از کنفرانس تهران (۱۹۴۳) و پیش از کنفرانس پتسدام (جولای ۱۹۴۵) برگزار شد.
در زمان برگزاری کنفرانس یالتا، ارتش شوروی به فرماندهی ژوکوف ۶۵ کیلومتر با برلین فاصله داشت. قدرت نسبی نظامی و ضعف نظامی آنگلوساکسونها، باعث جسارت یافتن استالین و پافشاری او بر خواسته هایش در این کنفرانس شد. از جمله اهداف روزولت، قانع کردن شوروی برای شرکت در جنگ علیه ژاپن بود. همچنین او اصرار داشت مستعمرات را از بین ببرد و حتی اگر لازم باشد با استالین علیه چرچیل متحد شود. چرچیل بر برگزاری انتخابات آزاد برای تعیین سرنوشت کشورهای اشغال شده شرق و مرکز اروپا داشت، استالین نیز در پی گسترش نفوذ سیاسی در کشورهای شرق اروپا، با هدف افزایش امنیت شوروی بود. از جمله خواستهای استالین که مورد توافق قرارگرفت، افزودن بخش شرقی لهستان به شوروی بود. این بخش از لهستان را شوروی در سال ۱۹۳۹، همزمان با حمله هیتلر به لهستان و در پی موافقتنامه شوروی و آلمان نازی اشغال کرده بود. در مقابل توافق شد که مساحت کاهش یافته لهستان، با افزودن از بخش شرقی آلمان جبران شود. از دیگر خواستهای استالین، به رسمیت شناخته شدن جدایی مغولستان خارجی از چین بود.
با پایان جنگ جهانی دوم، در سال ۱۹۴۵ میلادی، همبستگی متفقین ادامه نیافت. در کنفرانس یالتا رهبران نظامهای سرمایهداری و سوسیالیستی، جهان را به نام منافع حیاتی خود تقسیم نمودند. تا ماه مارس همان سال بلغارستان و رومانی و سپس چکسلواکی و یوگسلاوی به دست کمونیستها افتاد و ارتش سرخ مجارستان را اشغال کرد. شوروی تمام اروپای شرقی را سهم خود میدانست و محاکمه سران آلمان و ژاپن را به عنوان جنایتکار جنگی خواستار بود. ایجاد بلوک شرق و بلوک غرب در واقع از کنفرانس یالتا آغاز شد. علاوه بر این در این کنفرانس اعضا به تقسیم آلمان به عنوان دو کشور آلمان غربی و شرقی به توافق رسیدند. در واقع میتوان گفت موضوع ایجاد سازمان ملل متحد نیز در کنفرانس یالتا مورد بحث قرار گرفت . ناتوانی جامعه ملل در جلوگیری از بروز جنگ جهانی دوم و از سوی دیگر عدم کارآیی این نهاد بینالمللی برای تامین منافع قدرتهای بزرگ، به تولد «سازمان ملل متحد» انجامید . تأسیس سازمان ملل نتیجه مذاکرات منشور آتلانتیک، اعلامیه ملل متحد، کنفرانس مسکو، کنفرانس تهران، کنفرانس دامبارتن اوکس و به ویژه کنفرانس یالتا بود.
چرچیل احساساتی در مقابل استالین خسیس
بعد از مطالعۀ تاریخی که ماه ها به طول انجامید یکی از جالب ترین نکات تاریخی که بهش برخوردم این بود، که خیلی دوست داشتم ترجمه کنم و برای دوستام هم اینجا بذارمش.
کنفرانس یالتا از 11 تا 14 فوریه سال 1945، در نزدیکی همینجا، کاخی به نام لیوادیا انجام شد. این کنفرانس بین نمایندگان کشورهای ایالات متحده، انگلستان و شوروی انجام شد. وینستون چرچیل و هیئت انگلیسی خود در قصر آلوپکا (همانجایی که در پستهای قبل عکسشونو گذاشتم) اقامت موقتی داشتند. در عرض دو هفته، کارگران 22 اتاق کاخ اصلی و 23 اتاق در اطراف کاخ و حتی باغ های قصر را ترمیم کردند. معمار انگلیسی خود قصر از قول چرچیل اینگونه گفته: چرچیل عاشق مجسمه های شیر "شیرهای مدیچی" در قصر شده بود! و از استالین خواست که یکی از اونارو به خونه ببره، اما استالین درخواست چرچیل رو رد کرد.
چرچیل در یکی از کتاباش گفته: "جایی که ما اقامت داشتیم فوق العاده بود، نصفش شبیه گوتیک و نصفش شبیه موریش بود! کوه هایی از گل رز و پوشیده از برف... در اوج بلندترین قله ی کریمه... قبل از ما وسعت تاریکی دریای سیاه شدید شده بود، اما هنوزم گرم و دلنشین است، حتی در این موقع از سال. شیرهای سفید حکاکی شده در قسمت های ورودی قصر، و پشت حیاط پارکی زیبا با گیاهان گرمسیری و درختان سرو..."
- وینستون چرچیل، پیروزی و تراژدی: جنگ جهانی دوم، جلد 6، 1953
تگ ها
backsea
churchill
crimea
crimean
russia
russian
swimming
ukraine
vahidtakro
vorontsov
winstonchurchill
worldwarii
yalta
yaltaconference
владимирскийсобор
городгерой
крым
люблюсвойгород
море
набережная
природа
россия
севастополь
херсонес
черноеморе
بارگذاری دیدگاه ها