وحید تکرو
منتشر شده در

پارسه: کارگران تخت جمشید

ایرانعکاسی

––– بازدید
0 دیدگاه
  • نویسنده
    نام
    وحید تکرو
  • تفکر در تخت جمشید (پارسه/پرسپولیس): پایتخت باشکوه پادشاهی ایران در زمان امپراتوری هخامنشیان (قسمت سوم)

    حدود 85 سال پیش، در گوشه ای از تخت جمشید یک خاکبرداری انجام شد، که حدود 40.000 لوحۀ گلی پیدا شد. دلیل اینکه این الواح گلی چرا الان در آمریکا نگهداری میشوند رو خودتون میدونید، اما نکته ی جالب این است که قبل از پیدایش این الواح خیلی ها می گفتند که قصرهای تخت جمشید مانند اهرام مصر با به بیگاری گرفتن رعایا و مانند بکارگیری از برده ها در امپراتوری روم ساخته شده، اما این الواح ثابت می‌کند که به تمام کارگران قصرهای تخت جمشید، از جمله کارگران ساختمانی و نجار و سنگ‌تراش و معمار و مهندس مزد می‌دادند و هر کدام از این الواح سند هزینهٔ یک یا چند نفر کارگر است. و همچنین به کارگران احترام بسیار زیادی می گذاشتند. مشخص گردیده که حقوق زن و مرد برابر بوده، زنان می توانستند کار کنند و یا کار نیمه وقت اختیار نمایند، زنان از حق ارث برابر برخوردار بودند، مادران از حقوق زایمان و کودکان از حمایت های اجتماعی بهره مند می گشتند. این همه تامین اجتماعی که به قول خانم پروفسور هایدماری کخ حتی امروزه در کشوری مانند آلمان هم بطور کامل انجام نمی شود، برای ۵۰۰ سال پیش از میلاد به معجزه می ماند.

    در اصالت ایرانی، همیشه احترام آغازگر هرچیزی بوده، و به خاطر همین است که تخت جمشید، دست آورد پادشاهان پارس و تمدن ایران همچنان جاوید هستند.

    فیثاغورس فیلسوف و مسافر یونانی، که در همان سالهای ساخت تخت جمشید به پارس سفر کرده (600 سال قبل از میلاد) آن را در کتاب خود شرح داده و آن را بنایی عظیم دانسته و گفته‌است صدها نفر در حال تکمیل آن هستند وقتی این بنا تکمیل شود بزرگترین بنای جهان خواهد بود.

    مکان عکس: پارسه (تخت جمشید)، فارس، ایران

    نمایش در اینستاگرم

    تگ ها

    achaemenid

    ahuramazda

    civilization

    cyrus

    cyrusthegreat

    darius

    faravahar

    instatravel

    iran

    iranian

    persepolis

    persia

    persian

    photography

    shiraz

    travelblogger

    vahidtakro

    0 دیدگاه

    بارگذاری دیدگاه ها