- منتشر شده در
کوروش کیست؟ و چرا واژۀ "کبیر" بسیار مناسب اوست؟
کوروش کبیر 600-530 قبل از میلاد (2600 سال پیش) بنیانگذار و اولین پادشاه امپراطوری هخامنشی (اولین امپراتوری ایران) بود. شاهنشاهی هخامنشی نخستین و تنها دولتی است که همه جهان را برای بیش از سه قرن یکپارچه و متحد کرد. پادشاهان این دودمان از پارسیان بودند و تبار خود را به «هخامنش» میرساندند. کوروش کبیر نه تنها یک نابغه و یک پادشاه بود، بلکه بنیانگذار اولین تمدن و فرهنگی اصیل بود. او همه را به صلح دعوت کرد، ملت ها را متحد کرد، و آنها را در مقام های بالایی در کنار خود با عناوین رئیس، وزیر و غیره مورد استفاده قرار داد. بر روی نقش های برجستۀ تخت جمشید، می توانید افراد مختلفی را با لباس های مختلف ببینید، به عنوان مثال، پارسی ها در لباس های ایلامی. بسیاری گفته اند که کوروش بسیار مهربان بوده و همیشه بهترین ها را برای ایرانیان می خواسته و انجام میداده. داندامایف نوشته بود که "کوروش محبوبترین شاه پارس و بنیانگذار یک امپراتوری جهانی بود. به نظر میرسد کوروش به سنت و ادیان سرزمینهای فتح شده احترام میگذاشت." خود کوروش پرستنده اهورا مزدا بود، اما ادیان مختلف درباره "محبوبیت کوروش" نوشته اند. به عنوان مثال، در دین یهودیان و عهد عتیق، کوروش به عنوان "سرور، خدای بهشت" و "همهٔ پادشاهیهای روی زمین" یاد می شود. در قرآن از کوروش کبیر با عنوان شخصیتی به نام ذوالقرنین یاد می شود. بنا به فرموده قرآن، ذوالقرنين، پادشاهي دادگر بود و نسبت به رعيت عطوفت داشت. يکتاپرستي، نيکوکرداري، رأفت و انسان دوستي از صفات گفته شده ذوالقرنين در کتاب آسماني مسلمانان است."
من کوروش کبیر را همچنان پادشاه جهان و پارس (ایران) میدانم زیرا او اولین کسی بود که "صلح و اتحاد" را در جهان به معنای واقعی ایجاد نمود. 2600 سال پیش، زمانی که جنگ و خونریزی سنت حاکمان آن دوران بود، کوروش بخشی از تصرفاتش را بدون جنگ و خونریزی و مسالمت آمیز و در صلح به دست آورده است.
«هرگاه میتوانید، بهعنوان یک آزادیبخش عمل کنید. آزادی، کرامت، ثروت، این سه با هم بالاترین خوشبختی برای بشریت است. اگر شما هر سه اینها را به مردم خود اعطا کنید، عشق آنها برای شما هرگز نمیمیرد.» - کورش کبیر
تگ ها
achaemenid
civilization
cyrus
cyrusthegreat
history
instatravel
iran
iranian
life
parsis
pasargadae
peace
peacefully
persepolis
persia
persian
political
shiraz
travelblogger
unesco
vahidtakro
wars
world
بارگذاری دیدگاه ها