وحید تکرو

بیوگرافی

وحید تکرو

وحید تکرو

www.vahidtakro.ir
vahidtakro

وحید تکرو، (زاده در تهران)، عکاس، بلاگر، سفیر صلح و کنشگر حقوق‌بشر ایرانی است. وی ابتدا با ساخت ترانه های هیپ هاپ با همکاری هنرمندان غیرایرانی فعالیت های هنری خود را آغاز نمود که بعدها در سال ۲۰۱۳ این حرفه را ترک کرد. در همان زمان نوشته هایی از او در وبلاگی فارسی زبان منتشر شد که بیشتر به محتوایی چون صلح‌جهانی و سفرهای او می‌پرداخت؛ این نوشته ها بیشتر به فعالیت هایی تبدیل گردید و در رسانه های بین المللی بازتاب گسترده ای داشت.

زندگی نامه

وحید تکرو در شهر تهران به دنیا آمد و در یک سالگی به دلیل شغل پدرش مجبور به مهاجرت شدند. مهاجرتی که بسیار در روند زندگی و شکل‌گیری اهداف او نقش داشت. زندگی سخت در شهرهایی که به آن مهاجرت کرده بودند باعث شد که او در کودکی معنای واقعی نژادپرستی را درک کند و پس از ۱۱ سال با بازگشت به تهران احساسات خود را از این مهاجرت و تاثیرات او در افکارش در مقاله‌هایی منتشر نمود.

بعدها در سال ۲۰۰۷ او با الهام گرفتن از رپر آمریکایی توپاک شاکور، به ساخت موسیقی هیپ هاپ روی آورد که با انتشار دو آلبوم و شش قطعه موسیقی نهایت در سال ۲۰۱۳ اعلام کرد که دیگر ترانه های هیپ‌هاپ تولید نخواهد کرد.

سفیر صلح

پروژه صلح "چشم سوم"

وحید تکرو بر خلاف آنچه که تصمیم گرفته بود، سال ۲۰۱۴ در رسانه‌های موسیقی اعلام کرد که در حال ساخت آلبومی با همکاری هنرمندان بین المللی است؛ تا یک سال پس از این خبر هیچ ترانه‌ای جز یک دموی غیر استودیویی از این آلبوم منتشر نشد. اما یک تصویر به نام “چشم سوم” که قرار بود کاور آرت این آلبوم باشد سال ۲۰۱۵ از صفحه اینستاگرام او منتشر شد.

چشم سوم در مارس ۲۰۱۵ تصویربرداری شد و نهایت در آوریل همان سال منتشر گردید. محتوای این آلبوم از پیش به عنوان صلح‌جهانی و همکاری‌های بین‌المللی معرفی شده بود، اما پس از چندی از انتشار کاور این آلبوم، وحید تکرو اعلام کرد که بخاطر مشکلاتی که برای اعضای این گروه پیش آمده این آلبوم منتشر نخواهد شد، گرچه او پیشتر تاریخ های انتشار این آلبوم را بر روی سایت های پخش موسیقی تمدید می‌نمود. پس از این اتفاقات دیگر خبری از انتشار این آلبوم نشد و فقط مقاله‌ و داستان‌هایی از وبلاگ او به نام مسخ منتشر می‌گردید. کمی بعد، وی در اوایل سال ۲۰۱۶ در یکی از همان پست های وبلاگی نوشت که تصمیم دارد محتوای آلبوم چشم سوم را که هیچوقت منتشر نشد را به روشی دیگر بیان کند، همچنان با سفرهای وی در همان سال، از پوستر جدیدی با همان نام رونمایی کرد؛ پوستری که به صورت فیزیکی چاپ شده بود. او در این باره نوشت:

چشم سوم بیانگر واقعیت این است که چشم‌های ما به وقایع ترسناک جهانی از جمله جنگ عادت نموده‌ و ما نیاز داریم چشمی جدید را بگشاییم، چشمی که احتمالاً تصویر جدیدی را از این دنیا به ما می‌آموزد، چشمی که در حرفهایمان وجود دارد، چشمی که باید با آن همه چیز را که میبینیم بیان کنیم.

چهره خونی خود شخص چشم سوم به این معناست که او خود قربانی جنگ و نژادپرستی است.

تصویر چشم سوم
تصویر چشم سوم

پوستر چشم سوم

در واقع عملکرد پوستر چشم سوم چنین بود که او با استفاده از پلتفرمی به نام بندسین‌تاون که پیش از این برای رویدادهای کوچک موسیقی استفاده می‌نمود این بار برای رویدادهای صلح در نظر گرفته شد. به این منظور که او از افرادی با نژادهای مختلف، جنسیت، رنگ پوست و غیره برای حضور در یک عکس یادگاری با این پوستر دعوت می‌کرد. او در این باره می‌گوید:‌ “هدف من این بود که به جهانیان ثابت کنم که ما هیچ مشکلی با یکدیگر نداریم، و این فقط سیاستمداران هستند که با ایجاد جنگ، تفرقه و مرزبندی ها باعث جدایی ما از یکدیگر شدند.”

همیشه اینگونه نبود که مردم توسط رویدادهای مختلف در تصاویر وی حضور پیدا کنند، بیشتر اوقات تصاویر با مردمی که اتفاقی از او میخواستند که با این پوستر عکس بگیرند ثبت می‌شدند. او در این باره می‌گوید: “ببخشید، آیا ممکن است با این پوستر عکس بگیرم؟ پیام بسیار زیبایی دارد… این زیباترین سوالی بود که در تمام عمرم می‌شنیدم. باعث می‌شد که احساس خوشبختی و موفقیت کنم، حس می‌کردم به انسان‌هایی که با من هم‌عقیده هستند نزدیک شدم، تمامی آنها انسان‌های فرهیخته، اندیشمند و گاه خود شاهدان عینی جنگ بودند.”

وی پس از انتشار این تصاویر در رسانه ها‌، ایمیل‌های بسیاری با پیام صلح و تشویق دریافت می‌نمود. او در این باره می‌نویسد:‌ “به نظر میرسد باید کمی حرفه ای تر عمل کنم، گرچه پیامهای تشویق بسیاری دارم، اما همچنین منتقدانی هم دارم، منتقدانی که بر این باور هستند که جهان نمی تواند بدون جنگ به مسیر خود ادامه دهد؛ به هرحال انسان‌ها با افکار مختلف وجود دارند، اما این باعث نمی شود که من فعالیت‌هایم را گسترش ندهم.”

پوستر چشم سوم
پوستر چشم سوم

ماجرای کتی پری

سال ۲۰۱۷ یعنی دو سال بعد از انتشار تصویر چشم سوم و تورهای پوستر چشم سوم، آلبومی از خواننده پاپ آمریکایی کتی پری به نام گواه منتشر گردید که شباهت الگویی بسیاری با تصویر چشم سوم داشت. وحید تکرو در این مورد می‌نویسد: “آن روز پیام‌های بسیاری از دوستانم دریافت می‌کردم که جویایی علت این شباهت می‌شدند، ابتدا فکر می‌میکردم این فقط می‌تواند یک تشابه هنری ساده باشد، با وجود اینکه خود خواننده ادعا می‌کرد این تصویر ایده شخصی خود او بوده، عکاس این تصویر هیچوقت پاسخ ایمیل وکیلی را که علت این تشابه را پیگیری می‌کرد نداد. فقط خوشحال بودم که حداقل تاریخ های انتشار تصویر چشم سوم من در رسانه ها دوسال قدیمی تر از تصویر کاور آلبوم گواه است، در همین حال وکیلی از آمریکا با من تماس گرفت و گفت نمی‌توانم هیچ شکایتی انجام دهم چون هیچ حق کپی رایتی برای این تصویر ندارم.”

لغو تور چهارم چشم سوم

در پی جریان ویروس کرونا و لغو پروازهای بین‌المللی تور چهارم چشم سوم لغو شد.

مقالات و الگوبرداری ها

سفرهای وحید تکرو فقط در مورد تورهای چشم سوم نبود. او پس از بازگشت از تور دوم چشم سوم به سفر به مکان های تاریخی ایران پرداخت. علاقه‌ی او به تاریخ، فرهنگ و هنر ایران باعث شد که مقالاتی در این زمینه بنویسد که می‌توان فصل اول “تاریخ پرتکرار ایران و جهان” را به عنوان یکی از آنها نام برد. او بارها در مقالات مختلف کوروش بزرگ الهام بخش‌ترین فرد تاریخ نام برده است.

میتوانید رزومه و تایم لاین زندگی مرا در زیر بخوانید

به روز شده در

––– بازدید